Stimată Doamnă, stimate Domn!

Fundația Transylvania Trust, responsabilă pentru restaurarea și revitalizarea Castelului Bánffy din Bonțida, vă invită să participați, între  4 - 17 și 18 - 31 august 2019, la un curs practic de instruire în restaurarea patrimoniului construit organizat la castel.

Fundația Transylvania Trust organizează cursuri practice din 2001, încercând să soluționeze lipsa de profesioniști și muncitori calificați în domeniul protecției patrimoniului construit. Până în prezent am avut în jur de 2500 cursanți din 26 de țări (România, Albania, Australia, Brazilia, Belgia, Franța, Ungaria, Polonia, Slovenia, Suedia, Regatul Unit, Statele Unite, etc.).

Cine poate participa?

Cursul internațional este destinat în special studenților arhitecți, ingineri constructori, peisagiști, arheologi, istorici de artă, precum și altora interesați. Cursul este adresat de asemenea muncitorilor din industria construcțiilor care doresc să se specializeze în domeniu, dar și altor persoane care sunt interesate de restaurarea monumentelor istorice.

Beneficiile cursului

În decursul celor două săptămâni veți avea prilejul:

  • de a deprinde cunoștințe teoretice privind principiile și metodologia restaurării de la profesori de specialitate din străinătate și din România și de a le pune în practică în cadrul atelierelor,
  • de a participa activ la restaurarea Castelului Bánffy din Bonțida,
  • de a face cunoștință cu alți (viitori) profesioniști din domeniile legate de protecția patrimoniului construit.

La finalul taberei de restaurare cursanții vor primi un certificat de participare (recunoscut ca și practică universitară – în cazul studenților).

Structura cursului

  • Pregătire teoretică în prima zi. Prelegerile profesorilor invitaţi din străinătate vor fi traduse simultan în trei limbi: română, maghiară, engleză.
  • Pregătire practică în cadrul unuia dintre ateliere:

1. Zidărie, restaurare de bolți (9 zile), tehnici murale (frescă, secco, sgraffito, stuc, marmorino –2 zile),

2. Pietrărie (numai între 18 - 31 august 2019),

3. Dulgherie, tâmplărie tradiţională și restaurare mobilier vechi.

  • Excursie de studiu legat de patrimoniul construit din regiune.

Detalii privind înscrierile

Înscrierile se fac online, completând și trimițând formularul atașat pe adresa , sau completând formularul de înregistrare online.
Notă: locurile disponibile sunt limitate.

Taxa de participare este 250 Euro/participant/tabără, iar pentru studenți 175 Euro/participant/tabără (sumă care reprezintă contribuția participanților la instruire, cheltuielile de cazare şi masă la castel).

Termenul de înscriere este 31 martie 2019.

Pentru detalii suplimentare despre cursurile și activitățile noastre, vă rugăm scrieţi-ne pe adresa: .

 

Cu stimă,

 

Berki Tímea
Coordonator program
Fundaţia Transylvania Trust

Avram Adela Luiza
Director executiv
Fundaţia Transylvania Trust